Ralphs Lane

IMAGINE DOUBLING THE FLOOR SPACE AREA OF YOUR HOUSE

Just think about how you could use and enjoy all that extra space. Well thats exactly what the Pearson family have just done and thanks to our clever designers we managed to give them all the advantages of a large extension

for the fraction of the cost and to Mrs Pearsons delight, the minimum disruption and mess. The new room itself is big about 11 metres x 4 metres and because its such a nice regular shape it will be used as a regular part of the home.

The photos here show the Pearson’s conservatory completely finished and plastered, new flooring in place, all the electricity checked and ready for light fittings, decorating and finishing. Because the garden is to the south of the property the new room will benefit from afternoon and evening sunshine, looking out over a private garden area. Completed it is now being used as a family-size dining area – where the whole family can congregate and enjoy great food and company.

Our role in this project was very hands-on, in fact, to take care to get all the details right from initial survey and quote through to the drawings, options list, building regulations, foundations and flooring ensuring the brickwork matched the rest of the house, sourcing the most suitable roof profile, plastering, joinery, electric and because our work is guaranteed, the Pearsons were very relaxed and left us to get on with it. Result: Everyone is happy and looking forward to many years of enjoyment.