James Street

“It’s everything we wanted it to be”

This family wanted to add a new ground floor room in keeping with the clapboard colonial style of the house. They wanted one big space that was open-plan and full of light but they also wanted it to be warm and cosy in the evenings. The result is this stunning “old English” style orangery that fits in beautifully and certainly achieves what the customer originally requested.

With so much natural light and such a large and lovely tree lined garden we wanted to include as many windows as possible and this design really works well. By using energy efficient materials we also managed to keep to U-values well within the current guidelines.

“To say the new room has transformed this home is not an exaggeration it’s absolutely true, before the kitchen and dining area were very small, especially for 2 adults and 3 teenagers but now everyone has space and even with a house full of visitors or relatives – there’s a place for every single person.

“We spend a lot of time in our new room, it’s totally changed the way we live and has made family meals and get-togethers so much nicer”. “We love it”