Higher Lane

“We’ve now got more space, more options and overall it’s been a brilliant investment!”

A very traditional summer house was created as a one-off bespoke design to take advantage of all the available space and match the existing property and surroundings. This is an orangery with a difference. The couple who own the house had very specific ideas about how it needed to look and function so we listened, came back with our initial ideas, modified and amended the designs until everyone agreed on the final layout, materials and style.

The property faces south and there are lots of trees close by so plenty of natural shade on those hot summer days. We were able to take advantage of the location and the lovely surroundings.

Here we can see various stages of the build and installation process. We take hundreds of photographs on our bigger projects to check that everything is exactly how it should be, right from start though to finish.

It also gives us the opportunity to ensure the whole process is constantly managed and fully controlled, it’s an essential part of our attention-to-detail promise.